Being one of the most distinguished producers within the industry with his unique style, John Dahlback drops two long-awaited tracks of his compiled in an EP representing his very own Mutants Records. With the assistance of solid sweeping sounds, the Swede maintains his reputation with these two high-class productions called Winter and Pour Te, check it out!

John Dahlback – Winter / Pour Te EP [Mutants Records] – Beatport Link

John Dahlback – Winter
John Dahlback – Pour Te

/Anton

4 Comments to “Release: John Dahlback – Winter / Pour Te EP [Mutants]”

 • Pour te är riktigt riktigt nice! Lite trist bara att han släpper sin musik så pass ofta & anonymt, tror han skulle tjäna ordentligt mycket på att ”hypa” sig själv lite mer…

 • Trist att han släpper sin musik ofta? förstår vad du menar med ”exklusiviteten” att en låt släpps, men isåfall är väl swanky tunes ett bättre exempel, känns som att det släppts 10 låtar från dem de senaste 3 veckorna.

  Varför ska han hypa sig mer? Han är (enligt mig) definitivt ett av de större namnen i branschen, han har hållt på länge och gjort flertal superlåtar, Kairo, Everywhere, Pyramid, Blink för att nämna ett fåtal.

  Jämför honom med andra artister som hypas upp så fort dem skall releasa något, te.x Prydz eller Avicii.
  Dem länkar till youtube/soundcloud från twitter och facebook, sedan när låten släpps skriver dem en facebook status med en länk till beatport.

  Skillnaden är inte publiciteten som kommer från Dahlbäck, utan publiciteten som vidaresprids. Jag kan tänka mig att både prydz och avicii har fler ”followers” på twitter och facebook, vilket leder till att informationen når ut till fler, som i sin tur gör att informationen sprids vidare igen och igen och igen och igen (du förstår).

  Sen att han nu släppte det ”anonymt”, det kan jag inte hålla med om, har sett fram emot den här releasen ända sen previewn kom upp på soundcloud, (som länkades i flera forum, bmd, facebook, twitter, etc) och jag antar nu att du inte hade en blekaste om att den släpptes idag, vilket är anledningen till din kommentar. Jag tror att man måste sätta sig in och ta reda på viss information själv då det släpps så extremt mycket musik nu för tiden, varje dag. Att Anton eller Jesper ska göra ett inlägg för previewn, och sen när releasedatumet utannonserats och för releasen känns ju helt sjukt, när du själv kan gå in och kolla i kalendern eller besöka den artistens facebook/twitter för att få reda på den information du söker. Blev lite långt och ber om ursäkt för det!

 • Har alltid hållt John som en av av mina absoluta favoriter, har haft koll på denna release sen dag ett och det finns tusentals definitioner på begreppet ”hype”. Är inte ute efter nån tuppfäktning på internet, John är underbar men kunde (i min mening) kanske göra saker och ting lite annorlunda…

  Ha en bra dag!

 • Winter är sjukt skön har haft den på repeat ett bra tag nu, det enda jag saknar och hoppas dahlbäck är att han producerar låtar i mer stil som Blink och Hustle Up istället för det han gör nu som låter för simpelt för mig

Post comment

Facebook

Twitter