With the harmonic remix of Daft Punk under his belt, Avicii is unveiling a brand new piece of his in a video reflecting upon his stunning show in Karlstad last month. Having made big splashes in the digital pond with such smashers as Blessed, “ID” and his successful remix of Drowning, the highly-acclaimed icon of melodic house returns with a new single called Silhouettes. With an absolute brilliant melody on his hands and a smashing bassline at his mercy, this one is certain to go down a successful path. It’s graced with a massive vocal, coming from the corners of well-known Swedish singer Salem Al Fakir, which unfortunately is not included in this preview of the track. However, Avicii has reccuringly proven himself worthy of recognition and has become one of the greater ones in the industry at this very moment. This new single of his is certainly no exception to the fact! It’s due soon on At Night, have a listen!

/Anton

34 Comments to “Preview: Avicii – Silhouettes [At Night]”

 • Inte direkt..

 • tycker det låter lite som hi scandinavia, tycker också den låter rätt så boring.

 • håller med, låter en aning som hi scandinavia!

 • Njaa nu börjar han nog få slut på ideer :/

 • You guys at Beatmyday really need to start varying your language. I think I’ve seen the word “acclaimed” in like 15 posts this week, the style has really fallen.

 • Wiz: Count the posts we publish each day times how long time it takes to write each post and you might understand why I haven’t got time to think through every text I write that closely.

  And for your information, the places I’ve inserted that particular phrase is as an adjective to things that ARE acclaimed. There is unfortunately not any good synonym to that one either.

 • I don’t understand why everyone has to compare every god damn song with other songs. There is and always will be songs similar to others. Enjoy the fact that this is a great song instead of comparing it with others….

 • I think that you need to get some sheds of lights :)

 • Google translate säger inte hela sanningen.

 • Haha, haters gonna hate! Hi Scandinavias melodi låter som ONE etcetcetcetcetcet, sluta hata och gläd er åt Avicii istället. Den dagen då han (kanske) blir lika kommersiell som Guetta så får ni hata, men inte nu när han släpper massvis med bomber

 • fattar inte va som har hänt med er hemsida.. ni va så jävla bra då den var “olaglig” – nu e ni bara inriktade på laroy-house och annat äckligt som Avicii och de andra svenska progressive-stureplans proddarna håller på med. Jävligt synd grabbar…

 • haha laroy-house

 • @Dirty Dutch
  What..?

 • älska anton och jesper (to many shots of jägermaister remix)

 • Dirty Dutch: Alla tycker vi olika. Vissa tycker det är för mycket tech, vissa att det är för mycket dirty dutch osv.. Vet inte vad du gjort på sistone men vi har varit lagliga i över ett år och går bättre än någonsin.

 • Wiz, My man. I think you’re visiting this site for the wrong reasons if you’re reacting to the vocabulary and choise of word. Focus on what the fuck they’re telling and delivering istead of the words they chose to use. We’re talking about 2 guys running an amazing house blog, for free, on their own spare time. So shape the fuck up. It may be easier to hate than love. But Im sure we all like a challenge ;) so stop being a douche bag and pump up the volume.

  Much love to BMD! :)

 • Kan vi inte alla bara köra silent treatment på alla som hatar men som saknar grund att stå på? Att hata är ju ett fenomen som är ganska roligt, men tappar sin trovärdet så fort det är hat “bara för att”. Så jag röstar på antingen silent treatment, ELLER så måste alla haters step up their game och bjuda på mer trovärdighet i sitt hat! Whos with me? :)

 • Grym låt.
  Fortsätt A & J och mata oss med bra musik samt nyheter

 • trött låt
  avicii e fan den nya basshunter.. samma låtar varje gång.. + samma kvalite

 • och snälla sluta lägga up aviciis låtar på shm forumet.. räcker med att ni lägger upp dem här

 • Sluta hata, killen är ett musikaliskt geni.

 • @AN22 & Fettan: Word!

 • så fall är basshunter oxå det..

 • #Majk Fail.

 • Majk det enda du gör på denna sidan är att hata Avicii, och fan vilken konstruktiv kriticism du ger. Kanske man ska fokusera på att skriva att man tycker en låt är bra och skita i att skriva att man ej tycker om en låt, om man inte har något vettigare att säga än: “alla hans låtar är likadana, då kan dom ju inte vara bra!” Fuck you.

 • ursäkta mej.. men jag svarar på ett antal fler inlägg än dej.. du svarar bara på avicii..
  vad mer konstruktivt kan jag säga att han är utjattad och lika varierande med sina låtar som basshunter. och han gör radio/fjortis musik.. men fortsätt du att suga aviciis kuk.. jag kommer att medge att en låt han gjort är bra när han väl gör det.. (sisst var Tweet it)

 • Abropå Tweet It så kommer det en uppföljare till den snart :)

 • #Majk Abropå “radio/fjortis musik” så är det väl ganska fint att fjortisarna får uppleva bra house för en gångs skull istället för basshunter låtar som drog hejvilt för 5 år sedan? Och nej, han har arbetat upp sig såhär, och hans musik förbli vara såhär, det går.

 • majk, I love you!

 • kärlek i luften!

 • Tim gör bra musik! Musiken känns “simpel” men den slår genom och folk gillar den. Vad annat söker ni för något? Det är genialiskt!

 • Det är ju helt sjukt att de ska behöva bli slagsmål varje gång Avicii släpper en låt, lägg krutetet på något annat än att försöka skriva prettokommentarer och tro att man är nån jävla Fredrik Strage.

  “Kan vi inte disskutera Britneys Spears när vi ändå är igång? det är ju jättemånga som gillar henne men hon säljer ju ut sig numera!!!!!!”

  fan, skärp er.

 • Anledningen till att alla hans låtar låter likadant är för att det säljer som smör överallt. Alla har rätt ge kritik, men det är fortfarande mer love än hate. :) ))

Post comment

Facebook

Twitter