Axwell, Steve Angello and Sebastian Ingrosso have been responsible for the cause some serious splashes in the digital pond over the last couple of years. Not only have their solo careers scampered away into the sky but as the hugely-acclaimed superstar outfit, Swedish House Mafia, they have managed to drag the electronic dance music industry into major amounts of floodlight, being a highly-successful patch for the House scene. With such immense smashers as One and Miami 2 Ibiza under their belt, they’re now unveiling their third ever single in shape of a world exclusive spin on Pete Tong’s Essential Selection. Save The World has been creating some vast buzzes on the internet lately and is certainly something out of the ordinary in comparison to their previous ones. Graced with the voice of fairly unknown Swede, John Martin, this piece is destined to be haunting us for years to come. It’s due out on May 13th through EMI Records, have a listen!

/Anton

15 Comments to “Preview: Swedish House Mafia feat. John Martin – Save The World [Virgin]”

 • Den är väl rätt trevlig ändå, med sitt lite arena rocks sound

 • Ja, den är rätt skön faktisk gillar ”Chris Martin”-soundet, MEN om jag ändå ska vara lite rebellisk och kritisera så tycker jag att det är ”oroväckande” att tredje singeln gå direkt ut till Vocal-version och inte som på ‘ONE’ där de bestämde sig i EFTERHAND att lägga på sång, eller jag kanske har fel med faktan ang. ‘ONE’ men hur som helst så hade de skönaste varit om de fortsatte på ‘ONE’-stuket med tech-ljudet.

  Någon i bloggen har tidigare varit inne på det och det är lite trist att inför ‘Save The World’ så har dom varit så sjuuukt styrda av någon tjock skivproducent som har gett dom en check med typ 1 miljon och sagt ”Ge mig en Vocal-version inom en månad som ALLA kan gilla”

 • Pop

 • Swedish Pop Mafia

 • Leave the world behind hade aldrig en instrumental version. Och visst låter det lite mer radio pop än deras tidigare låtar men den har fortfarande tydliga house-drag, får ändå ge dom lite cred för denna väldigt härliga & somriga feel good låten. Jag får nog nästan lite gåshud och kommer vara en sån man gärna sjunger med till i sommar.

 • detta kan man ju föfan inte kalla pop?
  lyssna på låten live och ni kommer hoppa och sjunga med som aldrig förr….

  sjukt bra låt förövrigt!

 • Det är inte pop då majoriteten av låten är koncentrerat på drop där det intstrumentala, beaten och trycket betyder långt mer än sången. Jag känner ingen personlig anledning att klaga på denna låt, då den kommer mörda i sommar och i år framöver.

 • SHM will announce the releasedate on wednesday, stay tuned!

 • Yeah, via a morse coded message….

 • Bud Fox: Ja Buddha, vi vet att du kan hoppa till den här ;)

 • haha vad är grejen med deras morsekod mode de är inne i? bra låt för övrigt, gillar den här mer än absolut hemska one (your name) och miami 2 ibiza (vocal mix)

 • W: HEHEHHHEHEHE. oggd night 2 ngiht!!!

 • Kan inte hjälpa att tycka detta är så svinaktig bra

 • i have a good feeling about this1!

 • Hey there. I discovered your site by means of Google while looking for a comparable topic, your site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Post comment

Facebook

Twitter