As this highly rated Swede soared, making one of the most renowned breakthrough’s lately with the immensely brilliant debut EP on Sebastian Ingrosso’s Refune Records, bringing his distinguished sound to the table. His rapidly increasing fanbase saw Alesso score one anthem after the other, remixing LMFAO’s Party Rock Anthem and the Pressure collaboration from Alex Kenji, Starkillers and Nadia Ali. A new EP on Refune has been announced and as has a new single alongside label owner, Mr. Sebastian Ingrosso himself, as well. Gone from a talented up and coming producer, Alesso can now officially be classified as a major, bringing his signature sound to the top via an admirable path. As premiered in Pete Tong’s Essential Selection on BBC Radio 1 last night, a sneak preview of his official remix for Swedish House Mafia’s Save The World has landed. It’s set for release on June 12th through EMI Music alongside remixes from Third Party and others.

/Anton

33 Comments to “Preview: Swedish House Mafia – Save The World (Alesso Remix)”

 • Vart faktiskt grymt besviken på denna, inte alls i min smak.. tyvärr

 • Lovely! Alesso keeps bringing smash hits and remixes… Proud to be a swede!

 • Besviken jag med…

 • Tycker fan den låter bättre än originalet, outside the box iaf!

 • alesso is a f*cking genious!!

 • when i read alesso remix i was enjoy, but when i heard it, my opinion went down:(

 • wooow you guys need to post this! finally the preview (pete tong rip) of stronger is here!!!

  http://soundcloud.com/housebloggen/erick-morillo-stronger

 • stronger: We’ve awaited a possible official preview but it seems it’s not coming.. http://www.beatmyday.com/2011/05/21/preview-eddie-thoneick-erick-morillo-feat-shawnee-taylor-stronger/

 • äh, bättre än originalet allfall..

 • use the soundcloud rip in your post instead, its the whole track. the youtube video is only 2.30 and doesnt include the second drop..

  this blog is hella sick btw :)

 • It’s pretty good work for someone who’s born in 1992(?) – correct me if im wrong

 • @ Well: 1991?

 • He is indeed born 1991. Turning 20 this Summer.

 • this sucks!

 • alesso är sick! 19 bast och gör redan sån här musik. respekt!

 • Tycker att han ska ha mycket cred att han får göra en remix på save the world men jag tycker tyvärr att denna låt är en liten besvikelse..:(

 • @ Abdulla: Word! Sjukt stort att bli den utvalda som får remixa låten, dock så är den svår mixad men den är iallfall ”outside the box” som någon redan har påpekat. Den behöver nog några lyssningar innan den sätter sig tror jag

 • men fatta pressen o remixa en SHM låt när man e så ung som han, dessutom o veta att du kommer jämföras med originalet hela tiden… Originalet blir ju en radiohit så han måste tänka ”outside the box” som flera nämner och det lyckas han verkligen med! lyssna på den med fett ljud, den dödar, sjukt tryck! go alesso!

 • brilliant!!!

 • Låten är inte helt min stil liksom, men tycker definitivt att han hade kunnat göra den mycket bättre än va han fick fram det till. Känner lite ”Heiress of Valentina”-style på själva leaden, men det är ändå en SJUK ära o remixa de största i Sverige liksom! Props till det. Håller med det där angående ”out side the box” o de håller jag med dock :D

 • Sjuk!
  Btw, vet ni om Schössows remix är officiell? Grym är den iaf!

 • Alex: Marcus Schossow remixen är INTE officiell.

 • Det är bara SHM gängets egen signade artister som finns med bland remixerna. Känns som om dom jobbar på att skapa ett starkt varumärke kring sina skivbolag genom att hypa sina artister. Lite som Angello kör med sin Size Matters turne.

 • För mig handlar det om en fet jävla battle nu mellan Alesso och Avicii, båda unga talanger som kommer bli större än va dem redan är, speciellt Alesso som är relativt okänd. Och den här remixen är i min mening mycket bättre än originalet, för originalet va väldigt oväntat när man ändå har höga krav på SHM som är bäst

 • Sam: mm, det blir fantastiskt för oss houseälskare :D

 • Alesso är 2011’s Avicii

 • avicii har inte en chans mot alesso. i mina öron är avicii redan historia, och jag hoppas vi blir av med han

 • jaja Majk vi har fattat att du inte gillar Avicii..

  Jag tycker remixen smäller.

 • lite det jag menade majk, alesso är 100gånger bättre än avicii imo.

 • Avicii är bättre än Alesso för, Hang With Me, Drowning, Bromance, My Feelings … sen fortsätter det bara.

  Alesso har en bit kvar.

 • Enligt mig och många andra är Alesso mycket bättre än Avicii produktionsmässigt, men Avicii har dom där idéerna och slingorna folk fastnar lätt för..

 • Some of the alternatives to consider if you prefer to download your favorite shows rather than streaming the video, or if you live overseas, include Fast TV Downloads. Once you’re a member, you can search for and download virtually any tv show and then you can just watch it whenever you like without any sort of buffering problems. What’s more, if you have a laptop, you don’t even need to be at home to download, because you can grab shows as long as you’re connected to the internet.

Post comment

Facebook

Twitter