The rumoured Third Party remix of Swedish House Mafia’s Save The World single is finally falling into place in the superb remix package, as unveiled by highly rated icon Tiësto in the past weekend’s Electric Daisy Carnival in Orlando. Unearted by Steve Angello and camp Size in mid 2010, the two earnest youngsters behind the London duo star as the masterminds behind the recent smashes Duel and Feel. As the original soars on the global charts, plenty of remixes are lined up for the forthcoming remix package that is due to be released on June 10th in Europe/Australia and the 14th worldwide. Hailing from the Sweden and the Swedish House Mafia camp, Alesso’s remix of the track got itself a world exclusive spin in Pete Tong’s Essential Selection in front of a whooping two million listeners last weekend as Style Of Eye and Carli’s contender is doing some serious impacts in cyber world. Premiered Saturday’s Sensation White in Prague, AN21 and Max Vangeli uncovered their version of the single just last night, boosting the massive anticipation for the second package. Representing EMI Music, the floodlight sheds the attention on Third Party and their newest offering, have a listen!

/Anton

17 Comments to “Preview: Swedish House Mafia – Save The World (Third Party Remix)”

 • all this fantastic music, brillantly collected, but some gender affirmative action should be proposed very soon

 • Tungt beat men passade kanske inte riktigt till Save the world

 • Kände detsamma, Droppet passade inte in i ”Save the world”

 • älskar de. allt annat är gay pop.

 • Jag var där och när ni hör den live/bra kvalité då kommer ni ändra uppfattning DIREKT!
  Sjukt nice verkligen

 • kändes mer som en övergång än droppet i låten!

 • Oj droppet lät verkligen förjävligt

 • riktigt uselt drop… och 145 bpm typ?

 • Vad snackar ni om… Tuuuuuungsta droppet… Dirty dutch house stil på det… Låten behöver bli hårdare :)

 • De vill väl bredda singeln till andra typer av lyssnare antar man, men den var allt annat än harmonisk

 • Synd att pengarna lockar för mycket och låtarna numera låter som ren jävla Britney-pop.. Vad fan hände med housen? Droppet är fan så mycket tyngre än den övriga låten

 • Johan: Alla genres utvecklas till nya stilar och trender. Housen lever kvar och växer i världens fart, därav måste också ljudet variera för att inte stanna upp i utvecklingen och göra så att alla tröttnar på samma melodier i alla låtar.

 • prob the best remix out of all of ones featured so far

 • Men herregud. Detta är hekt klart den bästa remixen av dem alla. Blytung jämfört med de uppenbart skivsbolagsstyrda originalet. Sätt på NRJ om ni vill lyssna på pop…

 • @Leonard: sluta försöka var ett housepretto när du redan med tre meningar sumpar alla dina chanser att visa upp någon form av musikkunnande

 • roooooneeey:)

  leonard har ju självklart rätt när han säger att save the world ar en skivbolag styrd låt…
  så där har du fel hörlurs killen:)

  du tror väl inte EMI slänger ut en massa miljontals pengar på SHM och sen låter dem göra vilken låt dem vill.. ojojoj… tror du LADY GAGA Bestämmer nånting om sina låtar och image?!??!.. till en viss del, men inte om dem inte kan tjäna pengar på det..

 • Haha fan vad rolig kommentar! Kan du motivera din sågning av mitt sk ”musikkunnande”. Sätt på NRJ och njut av ditt musikkunnande, som verkar helt oslagbart. Radio idag handlar ENDAST om pengar, inte musik.

Post comment

Facebook

Twitter