Solid mixtape treat from Oskar Egesten, delivering the ninth edition of his Egesten Sessions. Having a series of mixtapes built upon the concept of keeping it short, intense and storming, Egesten uncovers a 30 minutes mix-up of a total of 13 tracks, including numerous bootleg’s and fist-pumping tracks. Opening up with the Swedish House Mafia remix on Coldplay, this mix features Sebastian Ingrosso and Alesso’s ground-breaking release of Calling, the Hook N Sling remix on We’re All No One, the Alesso remix of Good Love by DEVolution and Amy Pearson as well as the forthcoming Tim Mason remix on Solid Ground among many others.

DOWNLOAD

Tracklist:

01. Coldplay vs. Swedish House Mafia – Every Teardrop is a Waterfall [EMI]
02. Sebastian Ingrosso & Alesso – Calling (Instrumental Mix) [Refune] /w Axwell feat. Max C – I Found U (Acappella) [Axtone]
03. TV Rock feat. Rudy – In The Air (Axwell Remix) [Axtone] w/ Green Velvet – Flash (Nicky Romero Remix) [Relief] w/ Calvin Harris – Awooga [Fly Eye] w/ Calvin Harris – Flashback (Acappella) [Sony]
04. Nervo feat. Afrojack & Steve Aoki – We’re All No One (Hook N Sling Remix) [Capitol]
05. Thomas Gold – Marsch Marsch [Toolroom] /w Martin Solveig feat. Dragonette – Hello [Mixture] /w Bassjackers – Mush, Mush [Musical Freedom]
06. DEVolution feat. Amy Pearson – Good Love (Alesso Remix) [One More Tune]
07. Pnau – Solid Ground (Too Much Worth Living For) (Tim Mason Remix) [Ministry Of Sound]

/Jesper & Anton

8 Comments to “Mixtape: Egesten Sessions #009”

 • Haha samma bootlegs, remixes och låtar som ett SHM set..

 • Jävla less på alla dessa dancemusik mixtapes. Kan ingen göra en HOUSEmusik mixtape? Dessutom vekar ju alla härma varandra, lägger samma låtar i samma följd, samma låtar i samma mixtape etc.

  Fan vart är allt nytänkande och vart är housemusiken?

 • Fyfan vad ballt: Återigen så får man väl tillägga att trenderna ändras frekvent.. Dance blandas med House, Trance med electro osv osv. Allting har sin gång och den traditionella Housemusiken hade sin gång fram till i slutet på 90-talet/början av 00-talet för att sedan bytas ut mot det som numera klassas som house – dance, trance, electro, ja i princip det mesta inom elektronisk dansmusik…

  Det är lite löjligt att sitta och klaga på hur genres ändras genom åren om du frågar mig. På 60-talet var det The Beatles som var dansmusik, om det inte funnits några som testade nya grejer och tänjde på genrens gränser skulle vi fortfarande leva som hillbilly’s och lyssna på pop-rock.. Genres måste ändras och utvecklas för att kunna expandera och hitta nya vägar och sounds att locka publikerna med.

 • Det har du rätt i, men!
  Frågan är varför det heter house om det ändå är dance? Kan ju inte finnas någon annan musikgenre där man har flera olika ”namn” för samma musiktyp.

  Jag själv tror svaret på den frågan är att det är lite ”hippare” att kalla sin musik house än exempelvis dance. Är väl kanske inte så ballt att förknippas med Cascada och Groove Coverage när man vill steka.

 • Precis! Sen så blir elektronisk dansmusik ett allt mer använt uttryck när det idag skrivs om ”housemusik” men även där är det svårt att riktigt greppa vad det egentligen är om en låt klassas som sådan. Allmänt är det nog lättast att isåfall hålla sig till uttrycket house och låta genren utvecklas i den riktning den gör och när den utvecklas lite för ”mycket” kommer så småningom en ny genre eller undergenre födas och den ursprungliga beteckningen för original-genren återgår till sitt ursprung.

  Tycker hur som helst att man kan skippa alla klagomål angående genres som går in i varandra då det aldrig kommer förändras.

 • Problemet med dessa mixtapes är väl att till 90% är det samma låtar i varje mixtape!? Inget fel på musiken i sig, men det finns massvis med annat material där ute att ha med i sina mixtapes… Just nu innehåller ju alla mixtapes de låtar SHM, Avicii & Alesso lirar atm. I princip alla här inne har ju hört dom låtarna x antal gånger och kan dom utan och innan.

 • Just härmningsmomentet verkar vara extremt utbrett inom denna genre.

  Man spelar samma låtar som kända, man härmar låtar från kända, man döper låtar till likadana namn som andra kända, man döper sitt eget artistnamn likadant som andra kända. Verkar som sagt inte vara många inom genren som utvecklar den utan 95% bara hänger efter och härmar dom 5% som leder den.

 • @Fyrfan vad ballt: I don’t speak Swedish, but thank god Google does so I was able to translate everything xD. Anyway – I think that if you want different kinds of house music (more old-school), you should check other websites. Not because BMD isn’t a good website, on the contrary, but there’s a very big focus on ‘new’ or ‘progressive’ (for lack of better category) house music. A lot of people love it, so there’s absolutely nothing wrong with it, and to be honest, the amount of tunes Anton & Jesper post every day is so large that there really isn’t any more room for other subgenres in house (in my opinion of course!)

Post comment

Facebook

Twitter