Joining in alongside remixes from Gregori Klosman and Nicky Romero, the acclaimed wunderkind from Sweden capital offers a teaser of his version out of David Guetta and Sia Furler’s Titanium single. His iconic and instantly memorable offerings in 2011 have fuelled the perpetual rise of Alessandro Lindblad, professionally known as Alesso, lately into what may very well be one of the leading and most intriguing figures of the next generation of DJ’s. At the mere age of 20 years, the Swede responsible for numerous chart-topping hits and dashing club belters like Nillionaire / Dynamite, Calling with Sebastian Ingrosso and a row of stainless remixes on Save The World, Party Rock Anthem, Pressure and Good Love has dibbled his name firmly with a noteworthy debut at #70 in DJ Mag’s Top 100 poll this year and tour the world for the recurrent headlining performances in front of tens of thousands fist-pumping club-goers. And not only has his strike on electronic dance music made some serious impact, but his production dexterity has shown no signs of simmering down its credited and utterly creative process of developing new diversifications and sounds for further trendsetting anthems. With the imminent fourth single release on Refune Records, Raise Your Head, currently topping the Buzz Chart after it being played by the likes of all top-tier DJ’s, I’d say we’re yet only at the beginning of the ascension of the rising star that is Alesso as the first sample of his next remix has surfaced.

As premiered by himself at The Venue in Tampa, Florida last Friday, an official preview of the third take on Guetta’s Titanium is out for a taste. Rather reminiscent to his aforementioned feel-good hit with Sebastian Ingrosso, the Midas-like touch of Alesso adds a rapturing synth progression and heart-wrenching powerfulness to the original’s wonderful vocals from Australia’s Sia Furler and the remix-friendly instrumentals for another inimitable landmark from the hands of the young Swede. It’s due to see its release through the Frenchman’s own F*** Me I’m Famous label shortly, have a listen!

/Anton

33 Comments to “Preview: David Guetta feat. Sia – Titanium (Alesso Remix)”

 • tråkigt och dåligt

 • Dålig, originalet är bättre.

 • :)

 • Den är rätt skön, förstår inte vad som är tråkigt och dåligt?

 • extremt bra. man blir bara lycklig när man hör den!

 • amazing!

 • Den är tråkig i bemärkelsen att det låter precis som calling. Den är dålig i och med att den är tråkig.

 • Alesso gör det igen!!!

 • Ni som påstår att den skulle vara tråkigt och dålig, ni har sannerligen noll koll när det gäller musik… Ännu ett mästerverk ifrån Ingrossos lärling!!

 • @CbazzP
  Word!

 • För första gången måste jag ge Alesso hård kritik, denna låt var långt ifrån hans potential. Mer att ett bolag kommit i kontakt med Alesso och erbjudit honom en summa för att remixa david guetta. SKÄRPNING Alesso låt dom inte utnyttja ditt lättsinne för att du är 20 höhö :( :(:(:(

 • nja, lite nytänkande tack. han borde köra mer på raise your head stilen!

 • Låter som en hits 4 kids låt som aldrig va tillräckligt bra för att komma med på albumet :(

 • tycker att den är riktigt fin

 • trist med folk som dömer en låt bara på en preview…
  hörde låten när han spelade den i DC på Fur Nightclub. Det var heelt insane, sånt tryck och lycka i denna låt så ni anar inte. rysningar fick man…
  Alesso har verkligen känsla för hur man får igång en publik med sina låtar!
  Alesso is king!

 • ne men e lite less på att han använder precis samma synthar i denna som i calling :)

 • Visst den har samma synthar som calling men den är fortfarande riktigt bra!?
  Good job Alesso!

 • Låter rätt fuckat vid 1.20, låter som det blev en helt ny låt helt plötsligt.

 • too cheesy…

 • CbazzP says:

  “Ni som påstår att den skulle vara tråkigt och dålig, ni har sannerligen noll koll när det gäller musik”

  Hur dum är du? Tror du att alla som har “koll” på housemusik per automatik måste gilla denna låt?? Jag har inget emot Alesso, men låten är dålig imo. Inget tryck, samma tråkiga synthar, inget man kan festa loss till. Tycker att det i allmänhet görs för mycket sån här musik. Brudar i 20års åldern lär älska den, precis som dom gör med varenda avicii låt. Tröttsamt!

 • Visst är den tung, men tveksamt om den kommer kunna stå sig mot de andra remixerna?

 • @Markus: +1

 • @Markus
  lite obefogat att du tycker att den inte har ngt tryck och inget man kan festa till om du inte hört den ute. det kanske du har, då har jag inget att säga om det. håller med “drew” ovan. menar på att det är så många som dömer musik efter att de hör dem hemma, via datorn, stereon etc. och inte efter att höra dem ute på klubbar, större spelningar mm. det kan göra stor skillnad. och tittar man bara på videos på när denna spelas ute av Alesso så är trycket enormt!!
  bra gjort Alesso som vanligt ;)

 • boooring…. originalet är 10ggr bättre

 • @Casper, precis. När jag först hörde calling så tyckte jag “äh, ganska tråkig låt med en å samma slinga rätt igenom”. Men när jag hörde låten live så gick jag i taket, fyfan va alla drog igång. De flesta såna här låtar låter så mycket bättre på en klubb/spelning. Enformighet är guld värt när man är berusad som skit, då vill man inte höra nå komplicerat skit som man måste koncentrera ihjäl sig på.

 • Vad har hänt med beatmydays läsare??? fan vad alla är pessimistiska! lyssna o se om ni gillar den sen kan ni gå vidare om ni inte gillar de. Det är som om alla har blivit “experter” på house och markerar var ända liten grej i alla låtar. Alesso har gjort enremix, EN REMIX! Coola ner och ta inte allt så jävla allvarligt! Tycker den här remixen e skit bra och blir lycklig och glad! Skiter i om han använder några instrument som påminner om hans tidigare grejer! De e fan hans sound ju?

  Så trist också att se att de är bara svenska pundare som sitter och ger negativa kommentarer de e ju vi som ska pusha våra artister! Sen behöver man inte gilla allt de fattar jag helt men liksom coooooola ner

 • I wish i spoke swedish

 • @Wtf Möjligen veckans största word, kunde inte sagt det bättre själv.

 • @wtf

  så.. vad är meningen med en kommentarfunktion om man inte ska lämna sin åsikt? får man bara skriva något om det är positivt? det kan ju vara intressant att se vad andra tycker samt att det kan vara en slags feedback för vad det verkar som större delen vill höra av honom? tycker du är larvig.

 • Alex: Det han förmodligen menar är att rent hat är väldigt onödigt. Det är istället att föredra om man ger en konstruktiv feedback istället för det många istället ger – rent skit. Blir mycket trevligare stämning om man skriver med en skönare och något trevligare approach som ger en konstruktiv syn på saker och ting istället för att bara hata hata hata som uppenbarligen är väldigt populärt nuförtiden.

  Vad är fel med att dela med sig av sin kärlek för denna typ av musik istället för sitt hat?

  Sen börjar det också bli en tendens att hacka ner på andras smak. Alla har olika smak. Om det inte hade varit så hade det endast funnits en typ av musik och ingen variation i någonting inom musik.

 • Trodde aldrig att jag i hela mitt liv skulle föredra en originalversion av mr.Guetta än en remix på låten av Alesso.

 • Kära läsare, man måste få kunna skriva lite kritik och sina tankar, även om dom är negativa i det här fallet. Det handlar inte om hat, utan att dela med sig utav sina egna reflektioner, som kommentarsfältet är till för (antar jag)… Visst, folk som bara skriver att den suger är ju hopplösa, men man måste få tycka att låten saknar tryck och känsla. Jag tycker personligen att mycket (inte allt) utav både Alesso & Avicii låter mestadels likt och jag har inte längre samma förhoppningar man hade förut när en låt ska släppas av någon utav herrarna i fråga.

  Båda är duktiga som fan, men tycker att det är lika irriterande att höra folk som hyllar för ALLT, som dom som hatar. Måste finnas en balans, och dom som i det här fallet inte gillade låten, fine. Min egen åsikt är iallafall att den är OK, inget jag lyssnar på själv hemma. Spelas den ute har man inte mycket till val :)

 • Nyansen e brunt: Precis. Men det åtminstone jag vill få fram är att att man använder sig av en skönare approach och ger en konstruktiv bild av sitt tycke istället för rent hat.

Post comment

Facebook

Twitter