Where authentic House music for the masses is concerned, Strictly Rhythm have done no wrong amid their 23-years of club floor dominance and following suit for 2011, Haze and Full intention carried the flame into the late hours of a very good year for Dance music. But for those seeking bigger musical movements in their nocturnal activity, help came stomping in with true Swedish fashion. Dramatising the originals elegant keys and building a sound scope of the big room floor play that has sealed his name as the country’s middle-ground master of Progressive House, Sebjak is on top form after a brief period of silence from Stockholm’s insistent club asset. With further releases enroute for Size Records and a standing signing to EMI in place, 2012 promises further movement from the young Swede and while grass root House aficionados may sulk about Progressive House’s intrusion onto the fertile space of pure House grooves, in this case the imposition remains as sweet as they come.

The Sebjak remix of Signification is released January 17th.

Words by Dan Carter

13 Comments to “Preview: Haze & Full Intention – Signification (Sebjak Remix)”

 • Det var dom värsta vocalsen jag någonsin hört! Instrumental, please

 • tänkte exakt samma sak haha

 • Tungt som faen!

 • Håller icke med, vocalsen är tunga! Svinsoft förövrigt också.

 • Riktigt ruttna vocals..Sen den där fx-shotten från vengeance som shm använde i one, fattar inte varför sebjak och andra ska använda den..Det blir bara en solklar rip speciellt när de lägger den likadant som shm, likadant som när seb rippade av third partys “duel” i en av sina andra låtar, även rippat en av thomas golds låtar..Arbetsmoralen ligger inte högt verkar det som för seb.

  Seb jag har tyckt att du var tung, men när du gör sånna här grejjer då blir man bara ledsen :(

 • Det här var fruktansvärt dåligt, instrumentalen också… inte nog med att fx-shotten är överanvänd, så drar han med nexus dancepiano 2k7..bra jobb! Droppar till Swanky Tunes-rippat lead som låter fruktansvärt. Lägg ner Sebjak, snälla.

 • Besviken! Och han är signad på EMI… hahahaha

 • japp, men nog med bashande på seb nu..Är säker på att han läser detta och tar åt sig..Positiv måste man vara oxå :)

 • håller med “besviken…..” han är iof inte den första som använder den efter “one”

 • förresten i vilken vegance pack e det.. så jag kan använda den oxå:) ?

 • Magin i Sebjaks låtar ligger i mixningen. Lyssna på feta högtalare och ni lär skita ut era inälvor, sebjak du är kingen!

 • Vikzor

  Det mesta låter bra i feta högtalare!!!

  Och han mixar inte bättre än andra.. använder färre element möjligtvis.

 • @Oracle: Mja, han är ju helt klart en av de skickligaste producenterna på att trycka in mycket bas i mixen utan att det låter tillgjort. Men precis som “beskviken” och “majk” skriver tidigare irriterar i alla fall jag också mig lite väl mycket på det utdaterade soundet, dvs fx:et och nexus-presetet. Och tyvärr kommer han inte undan med det genom “bra” mixning.

  Men vafan, han har ju droppat så mycket bra senaste året så någon halvdan låt for man väl tycka är ok.

Post comment

Facebook

Twitter