Just when you thought the Swedish House invasion could not spit out any more promising House assets, along came Stockholm’s Dimitri Vangelis and Wyman. Having already laid solid offerings for Joia sub-label Nero and excelled remix duties for DJ DLG and Jus Jack, the promising Swede duo descend upon EMI to don one of their most detailed assaults on global Dance music to date. Ditching the typecasts with a genuinely moving assortment of melodic rises and vibrant chord play, ‘Roll The Dice’ is an unexpected peak in the country’s young and determined movement.

Tranisitioning to uplifting synth leads that build into an overtly incredible injection of positive energy and consistently tuned energy, their major label debut may not have all the makings for a once in a life time event, but there is something distinctly untouchable about the heights attained by their undisturbed knack for taking the familiar and making it their own. With Miami on the cards and further remixes set to drop on the road to their time to shine on American soil, the duo need not gamble on hitting all the right notes with this offering leading the way.

Dimitri Vangelis & Wyman – Roll The Dice [EMI Music] – Beatport Link

Dimitri Vangelis & Wyman – Roll The Dice

Words by Dan Carter

45 Comments to “Release: Dimitri Vangelis & Wyman – Roll The Dice [EMI]”

 • Det är fan ett skämt att dessa grabbar är signade på EMI… Riktigt dålig produktion!

 • @S.A, it’s not a bad production in my opinion. I like it, but it feels like something is missing

 • @S.A Trolling bro

 • @S.A Kingen, du vet inte vad du snackar om. En åsikt är en åsikt och alla har vi olika, men en dålig produktion? Verkligen inte. Faktum och åsikter är olika saker

 • Detta är det bästa jag hört på länge, har spelat sönder previewn och det var värt väntan!

  Tycker för övrigt att det är dags att BMD börjar rensa de okunstruktiva negativa kommentarer som konstant postas här. Jag diggar eran stil med ingen censurering och så men det börjar bli ganska tradigt att läsa kommentarer här..

 • it needs something more before the drop, a bit boring imo. magical after the drop though!

 • lolmad: Kommer köra på en mer ”share the love, not the hate” typ av policy när vi kör igång 2.0-versioner snart. Kommentarer såsom ”THIS FUCKING SUCKS” i caps lock tas redan bort.

 • Lägg ner grabbar. Okej, den är kanske inte dåligt producerad. Men herregud… Den låter ju som miljoner andra låtar. Ingen nytänk alls. Och så är de signade på EMI/VIRGIN som sebjak och SHM är. De kommer inte ens i närheten av de, denna låt är bara bevis på det.

  Och att censurera.. Man ska kunna föra en debatt om en låt är bra eller dålig, utan att bli censurerad. Dessa grabbar är ÖVERSKATTADE! Så många andra talanger finns där ute som förtjänar deras plats hos EMI/Virgin.

 • lolmad du är fan ett retard om du tycker att det här är det bästa du hört på länge. Bara det visar att du inte har ett öra för vad som är bra eller inte.

 • Jag ska försöka utgå ifrån att du inte trollar. 90% av alla låtar som släpps idag är lik någon eller flera andra låtar. Det är ytterst sällsynt att någon kommer och vänder upp och ner på housevärlden som Avicci gjorde med Bromance och Alesso gjorde med Heiress Of Valentina/Pressure remixerna. Det är rent naturligt att andra producenter inspireras och gör liknande låtar.

  Självklart är dom inte i närheten av SHM än då de är relativt nya men med allt dom har släppt tycker jag man kan se en stadig kurva som går uppåt med väl producerade låtar.

  Självklart ska man kunna hålla en debatt men bara för att du har rätt till yttrandefrihet betyder inte att en hemsida inte kan sätta upp egna regler som användare måste följa. Om BMD ville skulle de kunna stänga av kommentarsfunktionen helt. En debatt är bra om den är konstruktiv. När det börjar slinka in personangrepp och när man har svårt att skilja på åsikt och fakta är det knappast en debatt värd att hålla längre.

  Kanske är det inte det bästa jag hört på länge men det är definitivt en favorit just nu. Med 33k plays på deras preview så tror jag att du är ganska ensam om att dom inte förtjänar att släppas på EMI/Virgin.

 • vad är trollar… Använd normala yttryck. Ja självklart finns det liknelser i alla house låtar. inget fel med det.Jag syftar på soundet, glada avicii dunket som alla jävla wannabes gör nu för tiden. Helt jävla sjukt alltså. Har folk ingen fantasi. Det är klart som fan att man förväntar sig att personer som är signade på EMI/VIRGIN ska producera lite låtar som skiljer sig från mängden och håller lite högre standard. Relativt nya.. När förväntar sig du att de ska slå igenom, är de är 50+ ?

  Du måste vara helt blåst. Avicii vände inte upp och ner på housevärlden med bromance..Till skillnad från du så lyssnade jag på avicii innan hans låtar spelades på radio. Och det var alcoholic inte bromance som han slog igenom på riktigt med i den s.k housevärlden. Och alesso slog igenom med dynamite..

  Ja det är klart de kan stänga av chatten. Vem bryr sig om det? Alla hatar och hatar och hatar bara. Sen blir man hatad om man kritiserar någon up coming 30+. Allt ska vara bra, bara positivt.. Liksom va. Tycker jag att en låt är dålig, så får jag väl tycka det. Måste inte motivera svaret. Antingen känner man det, eller så känner man det inte. Personangrepp? Vad snackar du om.. Så om jag kritiserar deras produktion så går jag på personangrepp. VA?!

  HUR tror du att de fick de 33k playsen?? Hur tror du att de har fått sina followers?? Jo genom EMI/VIRGINS plattform. De är klart att när man ser EMI och VIRGIN efter en låt att man klickar på den. Folk förväntar ju sig att det ska vara kvalité. Sen tror du inte att EMI OCH VIRGIN har en massa andra s.k kanaler lr där de promotar och visar upp sina artister och deras produktioner. Du är fan helt lost.

 • Agree with SA – This song is nothing so special…

  There seems to be a fan club of these guys on beatmyday, or else they would be left unnoticed as they are anywhere else.

 • @S.A:

  Nej jag tycker man inte ska kunna skriva negativa kommentarer utan att kunna motivera dom. Som tidigare inlägg sagt så finns det alldeles för många ”OMG bad song!?!!” och liknande.

  Fine, du anser att detta är en kass produktion och du tycker uppenbarligen inte att de är värda att vara signade på EMI. Bra då vet vi.

  Jag tycker inte heller detta är deras fetaste låt, men både Free remixen och Reach for Me var enligt min mening något fresh & annorlunda inom proggressiv house, och var tillräckligt bra för att jag ska kunna ha överseende med en o annan medioker låt.

 • Äntligen!

 • @S.A
  Orkar inte ta mig in i hela din diskussion, men måste kommentera en sak. Du kan inte påstå vissa saker och sedan säga emot dig själv, då falerar hela din argumentation vilket bara blir pinsamt.
  Exempelvis säger du:

  ”..Personangrepp? Vad snackar du om.. Så om jag kritiserar deras produktion så går jag på personangrepp. VA?!”

  I dina kommentarer har du redan hunit med följande person angrepp:

  - ”lolmad du är fan ett retard om du tycker att det här är det bästa du hört på länge. Bara det visar att du inte har ett öra för vad som är bra eller inte.”

  - ”Du måste vara helt blåst”

  - ”Du är fan helt lost”

  Om du ger dig in i en diskussion, gör det rätt….

 • Massive guys!

 • haha troy +1
  Sjukt soft och bra låt, älskar dessa grabbar :D Däremot förstår jag inte att vissa säger att man måste motivera sina åsikter om de råkar vara negativa. Man måste ju inte motivera sina positiva åsikter, varför skulle man då behöva motivera dåliga? Haters gonna hate, och när jag säger det menar jag inget negativt om haters. Det är bra att de som inte gillar låten också kan få säga det utan att bli nedklankade.

 • Verkligen +1 på troy

 • Helt sjukt dålig låt. Låter som en cover på en tysk eurodisco låt från tidigt 90-tal och det är ingen bra sak. Fjortis dansmusik.

 • S.A

  +100000000

  Ang. låten så kan de vara något utav de tröttaste jag har hört. Kom nu inte med ”åhh, men gör bättre själv då???” för jag sysslar inte med musik utan jag förväntar mig istället något mycket bättre när jag ser att detta kommer från EMI. Tråkig melodi, inget nytt, bara en sån sak som ”Roll the dice” limmar inte med soundet på låten. Nej, tyvärr detta var inget för mig, gillade mer deras tidigare produktioner (Call My Name-Remixen) osv, men detta var ett nederlag. Tack för mig.

 • dimitri & wyman u guys have takin house music to another level !!!! roll the dice is massive!!!

 • Nevermind the haters. The song is awesome!

 • go @lolmad och @troy!!

 • I think it’s the wrong way for BMD to censor negative comments..maybe some of the producers featured on this blog need to get some sort of reality check every once in a while..sure you can filter out profanity but don’t fake a feel good vibe in the comment section when there is none. That’s one of the things I like so much about this blog compared to other sites, you can discuss and share your serious opinion about upcoming tracks.
  I hope this won’t turn into another website with it’s head stuck up the asses of a group of producers, for example that one named after a NASA employee who likes to party sometimes ;)

  on another note, I think it’s totally clear that a song like this would get signed to EMI..they’re a major label, might not have much of a clue about house music and are looking for some radio friendly feel good house with mainstream appeal. I don’t know how you could actually EXPECT quality from some major corporation in a scene that lives from it’s individual homegrown labelwork and philosophy

 • @troy: Trodde han menade personangrepp mot Dimitri Vangelis & Wyman. lolmad förtjänar fan att få sådana comments. Ska man yttra sig och leka smart-ass utan någon som helst kunskap så förtjänar man att bli satt på plats!

 • @S.A, @lolmad

  Lugna er, boys! Personligen håller jag delvis med S.A, har aldrig varit ett stort fan av Dimitri & Wyman, de tillför inte speciellt mycket nytt till housescenen och ofta känner jag att de är duktigare på att knyta kontakter med skivbolag än att faktiskt skapa musik.

  Vad artister som Alesso och Avicii tillförde i sin uppgång var att kontinuerligt imponera på folk, de skapade buzz genom att producera saker som var fräscht nyskapande och folk fick inte nog. Tänk er själva första gången ni hörde remixerna av pressure, eller Drowning!

  Självklart kan inte varje producent tillhöra denna minoritet av stjärnskott, men för mig är det obegripligt hur en artist kan skapa så stor uppmärksamhet med varje release när det mesta är ganska beigt.

  I min mening är Dimitri Vangelis & Wyman duktiga, men kan inte jämföras med t.ex sin EMI-kollega Sebjak som ofta pushar gränserna för sitt sound.

 • wO

  fast sebjak är väl ändå inte en som pushar gränserna?..Säg mer än två låtar som han inte har med en stab-synth (samma stab hela tiden) i droppet, eller det klassiska toms-rytmen (ofta med toms som bas oxå)..Det är i princip samma i alla hans låtar, de med vidare melodi på sistone har han rippat..Tex thomas gold har han rippat en melodi rakt av ifrån, sedan rippade han third party även..Så förklara gärna vad du menar med pushar gränserna :)

 • och jag hoppas att folk skämtar när de skriver ”dimitri & wyman u guys have takin house music to another level ”.. :O Liksom haha, va!? Eller så är det de själva som ligger bakom alla ”positiva inlägg”. För någon med i alla fall lite kunskap skulle förstå att det här inte en låt som tar house musiken till en annan nivå, snarare sagt en låt som drar ner house musiken till en lägre nivå.

 • @S.A

  Du verkar feltolka i princip allting jag säger. Troy har redan rättat dig på punkten angående personangrepp. När det kommer till ”yttryck” som du inte förstår så föreslår jag att du googlar det. Eftersom du vill ”sätta mig på plats” så tycker jag det är inte mer än rätt att jag svarar igen.

  Jag förstår att du inte gillar deras sound och att du tycker att det är så lite nyskapande som det kan bli, det är din åsikt. Du säger att det inte är något fel med att låtar har liknelser, så länge det är liknelser du gillar? Sen att du tycker dom ska skapa nyskapande musik för att dom är signade på EMI/VIRGIN är din åsikt. Jag tvivlar starkt på att EMI/VIRGIN är missnöjda med deras releaser med tanke på hur populära dom är. Det är nästan bara här på BMD man hittar negativa kommentarer om Roll The Dice.

  Jag förväntar mig knappast att dom ska slå igenom när dom är 50+, jag tror att dom har en grym sommar framför sig och att nästa år kan vi säker se dom på stora festivaler runt om i världen om de fortsätter som de gör nu.

  Återigen feltolkar du helt vad jag säger. Jag snackar inte om vilken låt Avicii/Alesso slog igenom med. Jag snackar om att Bromance skakade om housescenen och efter den följde låtar som ”Gregorys Theme” och ”Hi Scandinavia” som var väldigt liknande. Samma sak hände när Alesso gjorde Pressure remixen. Än idag sitter folk och producerar pianohouse liknande Aviciis. Miami to Atlanta snaren samt ”Alesso hacket” dyker upp i varannan progressiv houselåt idag. Så om du tycker jag är helt blåst för att jag anser att de låtarna ändrade housescenen tycker ja du ska tänka till igen.

  Roll The Dice vart populär pga att folk tyckte låten är bra. Självklart spelar en bra marknadsföring roll men i största allmänhet lyssnade folk på previewen för att dom gillar den. Rätta mig om jag har fel men jag såg aldrig nån Preview post på BMD så något mer än att låten är signad på EMI borde ju ha gett den så mycket plays.

  Till slut vill jag bara säga att personangrepp är ett tecken på att man tappar kontroll och känner att man håller på och förlora en debatt ;)

 • @hej

  ”pushar gränserna för SITT sound”! Han har ett relativt unikt sound från början, de flesta håller nog med att en sebjak-låt är väldigt lätt att skilja från mängden.

  jag är medveten om att Seb har släppt låtar som inte håller hög standard men, precis som varje annan producent. Men, återigen en personlig åsikt, släpp/remixer som Antidote (style of eye), Your body, Fun , Feel the love, Fast cars och självklart We want your soul håller enormt mycket högre standard än de flesta poppiga Dimitri & wyman låtar. Om man tittar de bättre sebjaksläppen ser man att han dels har jobbat fram ett unikt sound men även utvecklar det.

 • Nej för att EMI/VIRGIN har ju uppenbart ingen koll på vad som är bra eller dåligt eller vilka de ska ta in? Att de ens valde Dimitri & Wyman av alla som finns här ute visar väl bara det hur lite koll de har. Sen förlitar ju sig de såklart på att artisten i fråga ska veta vad som går hem eller inte!
  Jag syftar inte på nyskapande musik, men musik som skiljer sig från mängden! Har du ingen koll eller alls… Nu sitter varenda jävla grabb hemma och producerar något avicii wannabe sound, för att de tro att de ska slå igenom med det vilket de såklart inte gör. Sen går man in nu och hittar samma trend hos Dimitri & Wyman. Absolut kör på det skit soundet! Men man förväntar sig mer, mkt mer med tanke på att de just är signade på så stora bolag. Sedan är det upp till de om de vill leva upp till de förväntningarna eller inte!

  Ja bromance skakade väl fan house scenen till det negativa. Då i princip 60 % av alla som producerar kommersiellt har snott det soundet. & nu låtar alla låtar likadana. Jätte kul!!
  Ja som sagt, det ändrade väl då housescenen till det negativa återigen. Man vill ju att alla ska köra sin egen grej, inte sno från de som är ”poppis”. Man vill ju att någon ska slå igenom för SITT eget sound, och för det krävs lite talang såklart också. Och kan man inte göra det ja… Det är tråkigt! Men du verkar tycka att det är bra, att många låtar låter likadant? Som sagt, retard.. Hade du bestämt så hade vi alla suttit och lyssnat på uttjatade och hackiga piano-slingor dagarna långa..

  Hur fan kan du veta det? Det är ju ren spekulation. Haha jaa bara det visar ju ännu mer att de fått sina plays och sin marknadsföring via EMI om inte bmd inte postat någon preview här..

  Tydligen inte då många håller med mig om du missat det! Sen är du så korkad och irriterande att man vill bara slå till dig, därav ”personangreppen” om du vill kalla de för det.

 • ovanstående meddelande är till trollet lolmad

 • @S.A

  Även om jag delvis håller med måste jag bara säga att ett stort bolag som EMI/Virgin ändå inte är talangscouter som försöker finna nästa musikaliska producentgeni. De vill tjäna pengar och det gör de på att släppa tuggummi-pop house som varje 7-åring kan höra på spotify på familjedatorn.

  Hur mycket vi än ser att housescenen konstant expanderar kommer det alltid finnas sopiga producenter som utnyttjar denna våg istället för att försöka göra något eget. Det kommersiella gnagar sig in djupare och djupare in i det som förr var underground. Det lär dröja max 1 år innan många låtar på spotify’s top 20 är hård electro/dubstep, vad som kommer vara ”underground” då är en nästan omöjlig fråga.

  En sak är iaf säker, artister som Dimitri Vangelis & Wyman får göra något radikalt om de inte ska fastna i det värdelösa träsk de är påväg ner i. IMO

 • detta är den bästa låten som producerats 2012 enligt mig

 • What bothers me is that everyone is always commenting and hating on this ”commercial” sound but whenever a more ”underground”, traditional house track is posted such as those below this post, barely anyone comments… What’s up with that?

  People love hating too much I guess..

  Get your shit together, haters/hypocrites!

 • @waah, agree.

  nolifers.

 • @hej
  varför bryr dig ens om den här låten om den inte ens är bra? ignorera den då ifall den suger så mycket

 • Den elektroniska musiken är konstant nyskapande. Det är de låtar som är Mainstream som låter lika då de strävar efter att följa vad den stora massan lyssnar på.

 • Absolutely in love with this track :) !

 • loved their coldplay remix, that was pure magic, but this is not as interesting to me, the sounds are nice and all that, but I dont feel WOW like i did with the coldplay remix.

 • Great fucking production, great first release on emi, see u @summerburst boys

 • Bra jobbat grabbar.
  EMI signar inte vem som helst.
  Spänd av förväntan på mer bra musik.
  Keep up the good work.

  //Adam

 • Fuck all you haters. This track is great and these guys are gonna be a pair to reckon with wether you like it or not. They produce good shit!

 • [...] the remains of their latest single release ‘Roll The Dice‘ still doing the rounds, Swedish duo Dimitri Vangelis and Wyman’s return for round two [...]

 • Either double major with journalism and creative writing, or a ”good” school in an urban area where I could major in journalism and minor in creative writing? I’m only a sophmore in high school but I know I love to write and I don’t know what I’d enjoy more as an actual career, journalism or creative writing. What would be the best college for someone like me?.

Post comment

Facebook

Twitter