Few have championed the Swedish House explosion with as much momentous achievement as longstanding legend Eric Prydz. Forging his legacy well before his genres untimely renaissance, his various musical guises have made for an overtly fuller package of floor-fuelling divinity, while his Pryda and Mouseville imprints have fostered a new generation of Progressive House supremacy alongside his own distinct offerings. Be it early Floyd rendition ‘Proper Education’ or 2011’s groundbreaking ‘Niton (The Reason), where the country’s electronic legacy is now associated with three particular producers, Eric Prydz has proven one its single most vital elements from the outset and having backed up this legacy with enigmatic performances across the globe, his reign is all too familiar on a universal scale.

But having teased and taunted his aficionados with wave after wave of solid singles and remixes under his various musical guises, the wait is finally over for the definitive full-length album under the illustrious Pryda moniker. Expected to emerge over the next two months via EMI, the enigmatic Swede will launch this hotly-tipped record at an establishment as synonymous with the term legendary as the man himself, visiting Ministry of Sound on April 14 for an exclusive appearance in the city that has proven an apt second home to him over the years. Notorious for maturely tuned melodics and expertly tailored transitions, his first full-length album could well mark the most highly anticipated album of this generation, let alone 2012.

More info on the exact release date of the album as we get it.

Buy tickets to the launch party by scrolling down to April 14th on this page.

With so many Pryda ID’s to choose from, one can merely guess which ones are going to be featuring on the album. Here are a few that are likely to appear:

Pryda – Agag

ID

Pryda – Privilege ID

Pryda – “Latitude ID”

Words by Dan Carter

41 Comments to “Eric Prydz to release Pryda Album, Launch Party on April 14th”

 • Fuuuuuuck meeeeee!

 • BMD always at the forefront!

 • ojjsan, det hade vi inte väntat oss?!?!?!!!!

 • Biggest news in house music in a long time! Waited so long for this!

  And btw, not to be nit-picky, but it’s not Latitude ID, it’s Berns ID01. Just to clarify!

  WOOOO :D

 • YES, finally!

 • IIIIIIIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • If “Latitude” is on that album, AND the Might Love edit I’m going to be one happy fella :D

 • I really hope this one is on the album. its such a sick one!

  http://www.youtube.com/watch?v=Lr7NEJBXUyo

 • hooooly crap

 • Wishlist top 10:

  1. Berns ID01 (Latitude)
  2. Mighty Love
  3. Summerburst ID
  4. Allein Allein
  5. Privilege ID
  6. Welcome ID
  7. Agag
  8. INOX
  9. Pete Tong ID
  10. Café Mambo ID

 • jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  jag blir så jävla glllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaad!!!!!!

 • Hahaha jag har väntat på det här albumet i typ 5 år =D ÄNTLIGEN! Privilege ID är störd

  Önskelista

  Bussen http://www.youtube.com/watch?v=-a5xRufMkYs
  Mighty Love http://www.youtube.com/watch?v=ScAlsnAuKqM
  Global Gathering Interview ID http://www.youtube.com/watch?v=JQdOnhe6jYg
  Bootshaus ID http://www.youtube.com/watch?v=96pKOLKHNz0
  John Digweed ID http://www.youtube.com/watch?v=X698wAKSJIM
  Melo Album Edit http://www.youtube.com/watch?v=zwbgIxPqAoY&feature=related
  Studio 88 ID http://www.youtube.com/watch?v=fuzeEp_cpnE

 • Släpps albumet 14:e? man förstår inte pga era långa och irrelevatna texter

 • Bajs: Release-party är 14:e april. Albumet borde släppas däromkring.

 • With direction EDM has been moving especially over the last year i just find it difficult to slow my pace down to Prydz. I’m sure its just me.

 • bajs +1

  beatmyday ni får strukturera era texter bättre..Det känns ofta som en lång recap av en persons karriär hela tiden + bara allmänt blajj och poesi än konkret intressant fakta.

  Strukturen i texterna är typ såhär

  1. Hypa/asskissa personen i de första meningarna.
  2. Recap av vad personen har gjort för projekt
  3. Prata lite om låten eller rättare sagt prata väldigt utsvävat om de hela

  exempel från konstig text i trio

  “Building an array of divine resonating leads, this Russian collective waste no time in launching a deadly blow of finely tuned Progressive House spectacle, intricately fusing Arty’s euphoric background with the brother’s fierce appetite for big room vibes to forge an outstanding for this fine European troupe of producers. With solid leads driving a steady canvas of solid beats and escalating melodics, the trio truly deliver a piece of Dance music that not only peaks in all the right places, but proves that the genre is still rife with diverse energy and unsuspected avenues of anthemic club offerings. They may have been born yesterday by comparison to some of their elder European peers, but judging by the standard of this promising collaboration from the Eastern ensemble, they stayed up all night to fill in the gaps.”

  Kolla hur långa meningar och visst språket är väl bra till viss del. Men ni skriver för fan mer poesi än vardaglig text som är enkel för ögat att ta in och läsa..När jag är inne på beatmyday skippar jag att läsa texten i 95% av fallen eftersom man ändå vet att de bara är likadant + svårläst..Grymt mycket adjektiv använder ni så att det blir för mycket, vilket gör den “fina” texten skitnödig då ni kör så detaljerade uttryck hela tiden.

  eller denna text från denna artikel

  “Forging his legacy well before his genres untimely renaissance, his various musical guises have made for an overtly fuller package of floor-fuelling divinity, while his Pryda and Mouseville imprints have fostered a new generation of Progressive House supremacy alongside his own distinct offerings. Be it early Floyd rendition ‘Proper Education’ or 2011’s groundbreaking ‘Niton (The Reason), where the country’s electronic legacy is now associated with three particular producers, Eric Prydz has proven one its single most vital elements from the outset and having backed up this legacy with enigmatic performances across the globe, his reign is all too familiar on a universal scale.”

  Detta är två meningar lool..De långa meningarna och random poesin i varje inlägg gör att man skippar det, vilket jag tycker är tråkigt då jag gillar beatmyday..nicket “bajs” uppmärksammade detta som ja oxå störde mig på och tror många andra nog oxå gör det..

  Försök få in lite mer intressant fakta än “an array of supersaws” “having been a wonderchild since birth ‘insert name’ has taken over the housescene” ..Det är en kamp att ta sig igenom långa artiklar då man försöker suga ut något vettig och intressant

  som denna text från förra sidan, ett citat

  “Taking a spirited approach to the original’s firm Progressive backbone, a waterfall of colourful synth play and hauntingly vivid elements of Lune’s divine vocal accolades make for this distinct yet desirable revisit to the more commercial side of the pond to that where we would usually find Olander. ”

  På svenska blir det “ett vattenfall av färgstarka synthspel” vem uttrycker sig så? + skitlång mening igen, går att se överdrivet långa meningar i varje artikel..

  Hoppas jag inte låter allt för negativ, vill bara feedbacka iomed att jag gillar sidan och besöker den dagligen..Vill se att den blir bättre :) ser gärna mer fakta i artiklar om lite saker man inte vet..Typ framtida collabs eller rykten och annat som hänt än att varje låt som postas här är “neckbraking” “gives a heavy blow” “solid injection” etc som det står i varje..Ni tycker allt är bra som ni postar verkar det som ju, ni ger alltid bara positiv feedback på alla låtar..Även på de låtar som är kassa..Well well, ser fram emot ett svar på detta! :)

 • This Notice made My Day ! I am a Pryda Fan for Many years! and i love this tracks so much! I hope that will be realease Cirez D – Fabric Test as well ! :)

 • hee: Kan väl börja med att nämna att när vi körde denna enklare approach som du föreslår så gick det fruktansvärt mycket sämre än när vi har använt dessa, mer komplicerade texter. Sannolikheten är ruskigt stor att 90% av alla som numera följer oss aldrig skulle upptäckt sidan om vi behållit denna enklare approach. Försöker även variera det så mycket som möjligt så inte samma ord dyker upp hela tiden.

  Det med positiv feedback har kommit upp förr. Du föreslår alltså att vi ska posta dåliga grejer bara för att kunna ge dålig feedback? ;) Vi postar det vi gillar helt enkelt. Om vi sätter en standard där det är ännu mer okej att ge dålig feedback kommer ju stämningen bara bli sämre på sidan. Inte nog med det, artisterna som vi då kritiserar offentligt kommer naturligtvis inte gilla detta heller. Alltså kommer detta leda till sämre stämning och fler fiender i branschen, ganska dumt faktiskt. Med det sagt anser vi att skriva neutralt/bra om det vi gillar samt försöka hitta en balans mellan det och information om nya, stora släpp istället är en bättre väg.

  Behöver väl inte nämna att man väldigt ofta INTE kan direkt-översätta mellan olika språk? :)

  Såvida vi inte ska gå tillbaka till ruta ett och börja skriva en lagom trött mening om varje grej behöver man ibland fylla ut med lite grejer. Kan erkänna att det stundvis blir för mycket. Detta är en process som vi jobbar på bland mycket annat. Har ju tyvärr inget 100-manna team så finns heller inte tillräckligt med tid att göra allt det som egentligen behövs för att det ska gå felfritt.

  Vår fokus just nu är att bidra med det absolut senaste, såsom denna nyhet. För framtida nyheter såsom denna kommer texterna ha en helt annorlunda struktur, men det blev såhär denna gången i och med stressen. För mer eller mindre text-baserade nyheter kommer det vara en mer fakta-baserad och lättläst approach som du nämner, medan vi för låtbeskrivningar kommer dra ner på biografi-stuket för de större artisterna och fokusera mer på låten. Denna förändring är redan på gång men försöker inte göra alltför dramatiska förändringar utan försöker göra det mer successivt.

  Slutligen vill jag tacka för din feedback. Feedback uppskattas alltid, bra som dålig, då det är en viktig del till förbättring. Kommer ta till oss detta och fortsätta jobba för att kunna bli så bra som möjligt.

  Om någon har vidare feedback är ni mer än välkomna att kontakta oss på info@beatmyday.com

 • [...] BeatMyDay Tweet Comments (0) Posted by Andrew Spada on February 24th, 2012 at 3:43 pm. [...]

 • Jag är ledsen om jag lät lite arg i min post..Men de är jag inte, diggar beatmyday och läser i princip den endast och 1-2 andra housebloggar =) Okej på så viset, visste inte att det öka ert läsarantal så mycket. Inte något som faller mig i smaken dock :P , försök att korta ner meningarna i vilket fall!

  Ett bra sätt att utvecklas vore att sätta upp en poll alternativt en stickymärkt artikel där ni frågar alla vad de vill ska förbättras med sajten, vad de tycker är bra/dåligt etc..Kanske inom närmsta månaden, vilket kan ge en bild av läsarnas åsikter. Tror detta skulle ge mer grund att stå på än lite random feedback ni får då o då i kommentarer och på mailen.

  Även fast mitt vardagsslappa skrivande här i kommentarsdelen får jag säga att jag har bakgrund inom ekonomi och det finns ett flertal möjligheter att ta beatmyday till nästa nivå. Funderar på o kontakta er i framtiden och diskutera detta.

  tills vidare, keep on rollin!

 • hee: Kan ibland vara svårt att få fram exakt rätt ton i texter/kommentar, så försöker alltid ta det med en nypa salt.

  Har ökat ganska dramatiskt faktiskt efter att texterna blev mer komplexa. Jobbar fortfarande med att de ska bli bättre dock.

  Nästa nivå är redan på gång och kan glädjande avslöja att utvecklingen kommer allt närmare nu. Det är i och med detta som vi mer skarpt kommer se över texter, approach på diverse sociala medier m.m.

  Kontakta gärna oss om du har idéer/förslag som du tror kan hjälpa både dig och oss. Tack!

 • [...] – TBA (Artist Album) ll 14.04.2012 ll Pryda Eric Prydz pres. Pryda – TBA (Artist Album) Eric Prydz to release Pryda Album, Launch Party on April 14 | Beat My Day – It's all about the house… [...]

 • första skivan jag kommer köpa sen absolute dance 7.. om jag inte räknar med shm’s dopkumentär… som alla andra hoppas jag på lite ID’s

 • by april 14th launch party, that means it will be released that day right?

 • YEEYESSYESEYSEYESYESYESYESYESYESYES
  YEEEEEEEEEEES

  Hoppas så jävla starkt på att han kommer släppa http://www.youtube.com/watch?v=96pKOLKHNz0 inom kort!

 • jag dog precis, hur länge har man väntat på det här? sen muranyi typ?

 • Awesome!

 • jehan: We will let you know as soon as we get a definitive release date for the album itself.

 • nothing wrong with the articles here, keep in mind that these writings are extremely good for their CV.

  but PLEASE set some rule that English is mandatory..I do know this used to be a Swedish blog, but BMD has gone international and everyone knows that. Really annoying not being able to read the comments and I think i’m not the only one. Some good discussions are benig held in the comment sections on regular basis.

 • Fantastic news!

  @Ruben:
  +1

 • THANK’SSS GOODD!
  Pryda is the best eletronic music producer in the world. No doubt.

 • http://www.youtube.com/watch?v=Lr7NEJBXUyo i hope this track is on the Album!
  Eric Prydz is the best!

 • Capitol ID 2
  Space Miami ID

  Surprised he is gonna release under Pryda moniker with EMI. MOS site says “Eric Prydz Album Launch Party” though.

  I guess we will see! Great news

 • This is for a PRYDA album launch party (not Eric Prydz album as stated) its a mis-print

  According to Erics crew

 • M: Hence the title, “Eric Prydz to release Pryda Album” :)

 • Mine was a response to the MOS title “Eric Prydz Album Launch Party @ Ministry of Sound”

  :)

 • FUCK MEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

 • i hope this new track is on the album!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=96pKOLKHNz0

 • Any word on rumored US Tour?

 • Kris: Unfortunately not yet.

Post comment

Facebook

Twitter