As far as fundamentally vital assets to the Dutch House explosion go, Nicky Romero has proven himself a gem of a producer amid the overcrowded European movement. Following on from momentous Musical Freedom sample-fest ‘Generation 303‘ and his ever impressive commercial crossovers, Pete Tong was the first to pick up on this sophisticated addition to his Cr2 Live and Direct offering alongside MYNC. Shining a light for stern yet exuberantly charged club outings, his melodically laced embrace of decisive synth play and sophisticated instrumental values makes for a mature yet somewhat more subtle anthem for the young producer. Where others have fallen into a world of musical stereotypes, Romero remains a producer out to set aside all assumptions of the Netherland’s outstanding Electronic output.

Nicky Romero – Se7en [Cr2 Records] – Beatport Link

Nicky Romero – Se7en

Words by Dan Carter

12 Comments to “Release: Nicky Romero – Se7en [Cr2]”

 • Jag stör mig på att dom inte kan få till nördspråket. Se7en = Seten.. inte Seven.

 • Säker på det? Avicii Levels stavar ju Le7els..

 • Markus Olsson: Nej, det gör den inte. Däremot heter hans bolag Le7els. Hans podcast och låten heter Levels med V.

 • Om det är release idag, hur kan denna ha funnits på Spotify i några veckor?

 • Jag tänkte faktiskt nämna just Le7els också är fel.. tänk så här, alla vet tex att 1337 står för leet (elite)! deadmau5/mau5trap är korrekt eftersom 5 = S. ja, jag är nörd :)

 • fbz: Grejen med att använda 7 som v i vissa lägen är att det ser ut som ett sidovänt v. Samma med filmen “Se7en”. Dvs, det är inte tänkt att ses på samma sätt som 5 görs i Deadmau5 eller 3 görs för e.

 • eleve11

 • Tror ni verkligen att Avicii skulle döpa sitt bolag till Le7els om det betydde Letels? Det är väl ganska logiskt att hans låt heter Levels eftersom att hans bolag heter det (Le7els)?
  Dessutom har vi ju filmen Seven som stavas Se7en så Nicky Romero menar nog också siffran med den här låten.
  De kanske inte bryr sig ett skit om nördspråket utan tycker det är snyggt helt enkelt?

 • n00b5

 • Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good site with exciting content, that’s what I need. Thanks for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • I adore reading and I conceive this site got some genuinely utilitarian stuff on it! .

Post comment

Facebook

Twitter