Having scooped recurrent plays from the likes of Swedish House Mafia for their latest single release, ‘Nammos‘, Australian duo Denzal Park return to Neon Records to present the very follow-up – ‘Amarok’. Hot off the release of their widely underrated remix of Tune In Tokyo’s ‘Ray of Love‘, the duo’s upcoming second mark in 2012 sees Kam Denny and Paul Zala continue to try out somewhat new sounds. With the high-pitched and distinctly arranged synths making up fairly tangible trance influences, Denzal Park’s affinity for big beats and a soulful appeal remains intact in this potent addition to the Aussie’s qualitative back catalogue.

‘Amarok’ is released on June 1st.

N.B. Track starts at 0:30.

/Anton

24 Comments to “Preview: Denzal Park – Amarok [Neon]”

 • two of the best producers in the game, no doubt

 • Sjukt fet!!

 • är det bara jag som tycker den liknar Heart Is King på väääääldigt många sätt?!

 • Ruggig!!

 • Anton har du någon aning om denna Alesso ID – http://www.youtube.com/watch?v=XBfzJBt3ymI

  Med tanke på att man hörde den innan Years och ID (3) så borde han hypotetiskt sett släppt Tomorrowland ID innan ?

 • först tänkte ja ba lite lite heart is king, men låt gå..sen när de fortsätter gå så är de en rätt solklar halv-ripp..Det låter ju bra, men man blir bara besviken när det är sådär halvrippat och man känner av det..det är egentligen ganska solklart så tråkigt,, det är ungefär som när nicky romero rippade albin myers och michael calfan

 • Sam: Tyvärr inte, lär dröja innan den släpps.

 • I don’t know if I’m just getting sick of electric, or if the music being released lately has just been terrible. I’m not liking what’s been released in 2012 so far. Anyone else finding the releases the past few months alittle dull?

 • What’s the track played before 00:30?

 • haha driver dom, sjukt jävla lik heart is king.

 • Wow, this sounds sooo clean!

 • @mannen & qwerty herregud, nu får ni ju ge er! visst den är LITE lik men det är knappast axwell som var först med det soundet..

 • om du lyssnar nogrannare är det inte bara soundet det handlar om, utan de gör likadana fills som i heart is king..De lägger även likadana synthpålägg, sedan likadana clap-pålägg..

  Herregud på dig själv o ge dig själv =) ..Jag hade varit hela cool med om de bara körde första droppet, som ja sa tidigare..Då tyckte ja att de var ”ok låt gå” sedan när de kör samma syntpålägg och claps och hela faderullan blir det bara för uppenbart :)

 • Herregud, sluta hata över att den är lik Heart Is King. Det håller jag verkligen med om. Det är inget negativt. Vi bör bedöma den efter vad den låter som och inte för vad den liknar.

 • Love this.

 • @Collin E: I’m completely with you. Make no mistake, there are still great tracks out there, and the quality of the top tracks has gotten immensly better, but I just don’t get the same feeling for some reason. I rarely get chills anymore from a track. I think for me personally it’s just an overkill in house music atm. Less emotion. I don’t know. Today Pierce Fulton’s downtempo EP made me incredibly happy, go figure.

 • heart is king anyone?

 • Ritchie

  Men lol, det bör man inte alls göra..Så om jag kopierar bromance och göra en exakt likadant låt med samma upplägg och trummor och percussion och fills, rytmer etc…Sen byter jag bara melodin lite eller byter den inte alls bara byter skala eller tonart , tycker du man fortfarande har värdighet som artist?

  Det är svårt att uppskatta låtar när de kopierar andra låtar rakt av, hur bra den ”nya” låten än är så är den fortfarande snodd..Eftersom den är snodd ser man automatiskt ner på artisten och låten hur bra den än är..Vem vill lyssna på en wannabe som bara är ett hopkok av flera andra låtar?

  Jag antar att du är en av skaran som kopierar aviciii/alesso stilen rakt av och tycker det är ”ok”, eftersom man ska se till låten inte att du har kopierat någon annan :)

 • @freee:

  Sannolikheten att någon professionell artist jobbar på det sättet du beskriver är extremt liten.

  Det kommer aldrig gå att skilja på inspirerad/kopierad, det är bara tycke.

 • @freee: Bromance är redan kopierad ”Basto – Gregory’s Theme (Original Mix)”

 • @FS

  Gregory’s Theme må vara lik Bromance men Again and Again är väl ändå den som låter exakt likadant i princip..

 • i must admit these guys had me hooked for a while with their productions they have all been fire, Especially one of my favorite tracks of 2012 so far nammos which was in few words AMAZING! BUT i must admit I was a bit dissapointed with this one i felt it could have been a tad bit more energetic oh well i will still buy the track because i support dope producers

 • What will be the very best computer virus remover?. My computer is slow as hell and freezes on me. Most of the time, I have to restart my computer. I feel I may have a virus on my computer. What could be the finest software to remove the viruses of my computer?.

Post comment

Facebook

Twitter